El Quinetoscopi I: "Un bon any"...el gaudir de les petites coses

 Una escena de la pel·lícula. Font: Fox


Marion Cotillard és la Fanny Chanal, la nena de qui en Max Skinner es va enamorar. Font: Fox



Un bon any (Fox, 2006) és la sal de la vida. És el plaer de valorar les petites coses. Com diu l'oncle Henry a la mateixa pel·lícula: "l'acte de perdre pot repercutir en una gran saviesa". Així doncs, el denominador comú de tot plegat seria que a la vida es gaudeix molt més guanyant.

D'altra banda, m'agradaria ressaltar que encara que a diferents pàgines web relacionades amb el cinema, com podria ser IMDB (Internet Movie Database), puntuïn el film amb tan sols un 5, penso, amb tota la modèstia, que no li fan cap bé. També crec que el públic té criteri; i si un/a per la raó que sigui té ganes de deixar-se portar per una història que segur que tots tenim un amic, o un conegut que en algun moment de la seva vida s'ha plantejat un canvi total; és un film excel·lent per veure que poder és voler. 

Encara no entenc per què molta gent quan sent el concepte comèdia romàntica fa «ufff» i col·loca el film en una mena de «quarantena». La filmació ens parla dels petits detalls del dia a dia. Seria interessant valorar les pel·lícules en funció de les vibracions que ens generen en lloc de desvirtuar-les segons el gènere cinematogràfic al qual pertanyen.       

Per què ho creu bona part del públic? Potser perquè en definitiva la història narrada ens toca de prop, o bé, ens fa pensar i com que aquests tipus de films remouen quelcom dins nostre, l'espectador pensa que la mirarà un altre dia. Aleshores l'anota a la llista de les pel·lícules pendents i sempre que se li pregunta pel film en qüestió respon: "està pendent". Siguem sincers. Vosaltres i un servidor sabem que mai més tindrà la intenció de veure'l. 

També val la pena recordar que el què ens explica la pel·lícula, es podria extrapolar en la història entre un avi un nét, en el que l'avi intenta explicar-li al seu nét les petites coses de la vida perquè aquest nét tingui els ingredients adequats per ser feliç: gaudint de la vida, intentar treballar amb el que et faci feliç, adquirir coneixements i viatjar per poder arribar a conèixer els petits detalls de la vida perquè en definitiva, som el que estimem.     



Tràiler oficial de la pel·lícula. Font: Youtube

Per saber-ne més:

Direcció: Ridley Scott

Protagonistes: 
Russell Crowe
Marion Cotillard
Albert Finney
Abbie Cornish
Direcció artística: Robert Cowper, Frederic Evard
Producció: Ridley Scott
Guió: Mark Klein (basada en la novel·la homònima de Peter Mayle)
Música: Marc Streitenfeld
Fotografia: Philippe Le Sourd
Muntatge: Dody Dorn
Productora: Fox 2000 Pictures
Distribuïdora: Fox 2000 Pictures



Entrades populars