BSO: Un grapat de cançons que sempre em faran falta VII: "Dolços plans" de Sopa de Cabra

Dolços plans en directe al Gran Teatre del Liceu. Font: Youtube


M'encanta. Sense cap mena de dubte Dolços plans, inclosa en el darrer treball del grup Cercles (RGB Suports, 2015) és una de les millors cançons de Sopa de Cabra. Moltes felicitats, amics. No ens deixeu mai. 

De la mateixa manera que un bon dia hi va haver una generació de catalans que escoltava The Rolling Stones o The Beatles, el mestre Lluís Llach i la gran Maria del Mar Bonet, també, existeix una generació que a l'escola feia les matemàtiques en català, a l'hora del pati jugava amb català i a dia d'avui, fa l'amor en català, té fills i els parla amb aquella llengua d'aquell país tan petit que des del campanar de Riudellots de la Selva, es pot veure el campanar veí de Campllong. 
Doncs bé, aquesta generació que us escoltava i us continua escoltant a vosaltres com els Sau i Els Pets crec que també es mereix ser respectada com aquella generació que, en una altra època, escoltava grups internacionals, cosa que nosaltres també fem: Shania Twain, Céline Dion, Katie Melua, Helene Fischer, Christina Perri, Maná, Brune, Enya, Amadeu Electric Quartet...continuo...? per què puc continuar. Només faltaria que no pogués fer-ho. 
Així doncs, no pel simple fet d'haver crescut amb referents musicals cantants que cantaven amb la nostra llengua, com a bandera, no ha de voler dir que no tinguem savoir faire musical. Un cap que vaig tenir en una ràdio que vaig treballar, sempre em deia que tenia molt bon gust musical. 

Si em permeteu per què els catalans autoritzem que la nostra llengua sigui desprestigiada contínuament en tot aquell producte fet amb la nostra llengua mare i consentim que es consideri de segona categoria?...perdoneu-me, però si donem llum verda a la permissió de no respectar el català com es respecte l'anglès, el francès, l'alemany o l'espanyol, el dia que hi vulguem fer quelcom serà massa tard. I com molt bé, cantàveu a Per no dir res. Hi ha una petita diferència, alguns sabem on anem.   


Dolços Plans
Música: Josep Thió
Lletra: Gerard Quintana.

Quan el sol s’amaga
Quan el món s’apaga
Quan la nit no acaba mai

Quan la por s’escampa
Quan el crit no calla
Quan el riu es llença al mar

Cau la gent quan va comptant
Dolces vides, dolços plans
Una esperança, una batalla

Quan el cor dispara
Quan l’amor s’encalla
Quan els ulls es van negant

Cauen llàgrimes del cel
Les mentides i els estels
Pugen enlaire i sempre cauen

Passen les pàgines del temps
I les muntanyes i els castells
S’enfilen enlaire i també cauen

Quan te’n vas m’enfonso
Quan desfàs el somni
Quan el llit es va fent gran

Cau el sol se’n va emportant
Dolces vides, dolços plans
Una enyorança, una mirada

Cauen llàgrimes del cel
Les mentides i els estels
Pugen enlaire i sempre cauen

Passen les pàgines del temps
I les muntanyes i els castells
S’enfilen enlaire i també cauen

Quan el sol s’amaga
Quan el món s’apaga

Quan els ulls es van tancant

Entrades populars