«#Empregunto» 2: «Ens deien que la sopa era de ceba... i en realitat, era de tomata»

"Ho tornarem a fer" era l'eslògan de la recent campanya a les eleccions del FCB de l'actual president, Joan Laporta. Al final de tot la política és fútbol i el fútbol és política. 

Benvinguts a l’art de la teatralitat, del “postureig”, del aparentar, del quedar bé, del tal i tal i tal. 


El formador i conferenciant Victor Küppers diu que, obro cometes, “O enamores o has de ser barat”, tanco cometes. Una frase que es pot  aplicar a la perfecció al Barça de Koeman. Que el Barça de Koeman no enamora i que no té res a veure amb l’estil ni amb la manera de fer, resulta ben evident. 

Fa relativament poc que Joan Laporta torna a ser president del Barça i el més calent és a l’aigüera. I agafem-nos fort perquè venen corbes. No negarem que el segon entrenador de la història pel qual el Bayern de Munic han pagat 25 milions d’euros i li ha ofert un contracte de 5 temporades, sí, sí, 5, era un candidat real a ocupar la banqueta del Fútbol Club Barcelona a partir de la pròxima temporada. Parlo de Julian Nagelsmann l’entrenador de futbol professional alemany i exjugador que li queden pocs dies a la banqueta del RB Leipzig perquè a partir del proper 1 de juliol serà el nou entrenador del Bayern de Munic. 

M’encanta un titular, que ja sabem que un titular és un titular, sempre que tinguem en compte i no oblidem que serveixen per resumir allò que succeeix sense fer trampes jugant al solitari. El periodista Ramon Besa diu que, obro cometes, “El Barça és Disneylandia”, tanco cometes. I si ho diu el Ramon... El també periodista de TV3 Jordi Grau ahir al Tot Costa de Catalunya Ràdio deia que, obro cometes, “Xavi té un problema, Mateu Alemany i Ramon Planes no pensen en ell”, tanco cometes. D’una banda, la informació és poder i, de l’altra, cito periodistes que tenen informació veraç. 

Que Xavi Hernández i Laporta tenen amics comuns, ho sabem. I que el Jan del 2003, si no fa un cop de timó important, no sembla que tingui res a veure amb l’eslògan de la campanya que deia que ho tornarem a fer. 

I què vol dir tornar-ho a fer Jan? 

Ens deien que la sopa era de ceba... i en realitat, era de tomata.


1.Si tornar-ho a fer és sinònim d’apostar... crec que toca tornar-hi, Jan! I creure-s’ho! I si això vol dir apostar per un tècnic que sàpiga de què va la pel·lícula i tingui fidelitat a la bandera del Cruyffisme. I si això vol dir Xavi, endavant! D’aquí 15 dies el presentes i li ofereixes un contracte de 5 anys i confiança. 

Aleshores potser em creuré que la campanya del ho tornarem a fer no es basava en la improvisació. I que consti que entenc que tal com deia el personatge del Ducard a la pel·lícula de Batman Begins, obro cometes, “teatralitat i engany”, tanco cometes. Per tant entenc que ara amb el Ronald toca això, fer teatre. Perquè si realment fos ell l’hauríeu renovat sense fer cap mena de debat.    

2.Alemany i Planas són els millor aliats? Pel que diuen els experts no tenen res a veure amb el Cruyffisme. 

Em preocupa que les segones parts no siguin bones, com diu la dita, i que el Joan Laporta no sigui fidel allò que va provocar que mitja Europa quedés meravellada pel futbol del Barça. 

Visca el Barça, el Bayern i Visca Catalunya! 

Si voleu estar al dia de totes les novetats de la nostra productora de podcasts, «Els petits detalls podcasts», visiteu: elspetitsdetallspodcasts.cat. 

També ens hi podreu escoltar, i tornar a escoltar, llegir-nos, compartir-nos i visitar-nos sempre que us vingui de gust.


Si us ve de gust fer un podcast? Tota la informació a la nostra web: www.elspetitsdetallspodcasts.cat 



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars