2x11: «Coming soon... novetats detallistes»


Penúltim programa de la  2ª temporada del podcast L'art dels petits detalls

Capítol 2x11: «Coming soon... novetats detallistes».    

Entradeta: 

CONTROL: F/in CARETA «petits detalls» encadenat amb F/in SINTONIA uns segons a PP i passa a 2P.

Benvinguts i benvingudes al penúltim capítol de la segona temporada de L’art dels petits detalls, detallistes. El podcast de les petites coses de la bona vida. El podcast dels petits retalls de la vida. El podcast del club dels detallistes.  

Grüezi, detallistes!     

Bona tarda, bon vespre, bona nit o bon dia. Tot dependrà de l’hora que ens escolteu. El que volem és que tots, absolutament tots, sigueu benvinguts i benvingudes al podcast ens escolteu quan ens escolteu. Comencem.

CONTROL: F/in SINTONIA uns segons a PP i passa a 2P.

Parlament «Comnig soon»: 

Els temps canvien i, per sort o per desgràcia, cada vegada ho fan més de pressa.

Sovint tinc la sensació que la situació de pandèmia, per bé o per mal, ens ha fet cremar etapes vitals de la vida més de pressa que mai.

No sé si d’aquí en sortirem més forts o no. Ara bé, del que no tinc cap mena de dubte és que ens haurà canviat a tots; absolutament a tots. Per bé o per mal. Però ens haurà canviat. No hi haurà marxa enrere.

Un dels millors professors que he tingut a la universitat ens mirava de fer entendre que tot acte, tota pressa de decisions, tot canvi, tota actuació... té conseqüències; positives o negatives però té conseqüències. Aleshores em venia a la memòria una frase del mestre Pla que deia, obro cometes, petits detalls... grans conseqüències, tanco cometes. I és veritat!

Fa uns dies llegia un article d’opinió al diari «La Vanguardia» on el periodista Francesc-Marc Álvaro escrivia que, obro cometes, hi ha un dia en què el llaç suau que uneix dos individus es transforma en un filferro que fereix, tanco cometes. És brillant, Francesc! Un article que s’hauria de recomanar llegir a totes les facultats de periodisme, de comunicació, de publicitat i relacions públiques i de qualsevol facultat perquè la universitat també hauria d’anar sobre la vida, sobre les relacions humanes i sobre valors no només un espai on empollar i posteriorment vomitar i tot, absolutament tot, per un títol que depèn de què hagis estudiat a posteriori la societat no et valorarà perquè malauradament encara hi ha professions que necessiten explicar-se molt perquè la societat entengui que necessiten ser remunerades com d’altres que la societat paga i entén que ha de pagar. Que difícils que són les relacions, oi? Vivim envoltats de relacions que fa massa temps que no són regades i per això estan com estan. 

El Víctor Küppers en una de les seves conferències sempre explica que planta que no es rega... planta que mor. Els seus alumnes saben que si volen un punt extra a la seva assignatura 1)han de comprar una planta 2)fer-li fotografies en diferents dies 3)posar-les en un power point i enviar-li en les dates acordades. Val la pena destacar que poden optar per comprar la planta i no regar-la. El punt extra valdrà igual.  

L’Edu, un bon amic, sempre diu que, obro cometes, «no hi ha una segona oportunitat per a una bona primera impressió», tanco cometes. I és veritat! Quantes cites han fracassat a la primera cita? Quantes cites han arribat a formalitzar una relació? Se’m acudeixen un bon grapat de preguntes. Malauradament, poques respostes.

Bé, tot aquesta píndola d’opinió, claríssimament d’opinió, per presentar-vos el penúltim programa de la temporada i per dir-vos que...

CONTROL: F/in SINTONIA uns segons a PP i fos encadenat amb F/in MUSIC 1 uns segons a PP i passa a 2P.

Parlament «Novetats detallistes»: 

Doncs bé... per comunicar-vos que, d’una banda, dijous vinent serà el darrer programa de la segona temporada de L’art dels petits detalls i és per això que us hem volgut preparar un programa especial de Nadal que porta per nom Un Nadal amb tu i, de l’altra... Abans una mica de música!

CONTROL: RS MUSIC 1 encadenat amb F/in CANÇÓ 1 a PP fins RS.

Abans de la cançó us dèiem que dijous vinent serà el darrer programa de la segona temporada del podcast. Anem a pams! En el monòleg, marca de la casa, de l’inici dels diferents capítols on sempre comentem allò que pensem... Avui hem volgut parlar-vos dels temps de canvis que estem vivint!

Evidentment tots, absolutament tots, estem immersos en uns temps molt bèsties on les coses van massa de pressa i sovint, molt sovint, ens veiem obligats a prendre decisions i a canviar fulls de ruta d’avui per demà i evidentment aquest podcast no n’és l’excepció.

Els temps estan canviant i, per sort o per desgràcia, cada vegada ho fan més de pressa.

Ja feia temps que ens plantejàvem donar-li la volta al podcast i avui a una setmana de Nadal i del fet de fer vacances per poder parar i mirar enrere creiem que és el millor dia per comunicar-vos que...

CONTROL: F/in FX TAMBORS 5” i RS.  

La setmana vinent després de l’emissió del darrer capítol, d’aquesta segona temporada, Un Nadal amb tu ens posarem en mode offline per acabar de redissenyar el nou rumb del podcast. 

Han estat dues temporades excessivament complicades per diferents motius i necessitàvem un canvi. Hem vist com és realment el sector del podcasting i ens hem adonat què és el que s’hi cou i és per això que no perdrem més temps en mirar de sumar esforços amb diferents podcasters perquè és perdre el temps. Aquí, per desgràcia, tothom va a la seva i ningú, pràcticament ningú, opta per sumar esforços en el sector per mirar d’establir sinèrgies. 

En aquests tres anys, que portem de vida, ens han passat coses bastant curioses. Una confessió: d’una banda, no sabíem si fer-ho públic o no, però com que creiem que aquest tracte ha afectat els nostres resultats fins ara. Hem optat per fer-ho saber! Fa temps que plou i encara ens diuen que fa sol! I de l’altra, som els petits detalls podcasts. Per tant, si som detallistes ho serem fins al final! ¡Oído cocina!

També hi ha hagut qui no ens ha concedit entrevistes després d’haver-nos dit, per activa i per passiva, que ells concedien entrevistes a tothom no només als mitjans grans, com per exemple: TV3, Catalunya Ràdio o Rac1.

Que tinguin clar que per més que ho intentin ningú, absolutament ningú, ens mourà d’aquí! Tenim dret a ser-hi independentment que tinguem més o menys seguidors, més o menys likes, produïm en català o el que sigui!

Som nosaltres, i no uns altres, aquells que hem volgut sumar per créixer. Però no ens ha estat possible! No sé si és qüestió d’enveja o què carai, però m’és igual! Ells que facin el seu camí que nosaltres farem el nostre! I que no se’ls acudeixi dir que som egoistes perquè després ja serà «de risa» com diuen a Barcelona.

Seguirem tossudament alçats, detallistes! També perquè sabem del cert que n’hi ha molts de vosaltres, molts i molts, que encara no sabeu ni qui som! Si la paret és blanca... és blanca! No és ni verda ni taronja, no?  

Al final tot, absolutament tot, és molt més senzill! La meva padrina sempre em deia que, obro cometes, «si un no vol... dos no es barallen... ni s’enamoren... ni res de res, rei», tanco cometes. I és absolutament veritat! Una molt bona amiga, que ella ja sap qui és, em diu que, obro cometes, «la merda sempre surt», tanco cometes. I, també, és una veritat com un piano!

Sovint tinc la sensació que la pandèmia, per bé o per mal, ha trastocat una molt bona part de la població que ja s’havia obsessionat per un like o una descàrrega en lloc d’obsessionar-se per la qualitat dels productes. I el més trist de tot és que podcasts,  programes de tv o youtubers que no tenen ni valors, ni savoir faire, ni codis ètics són els primers, sí... sí... els primers, que cobren del sistema! És trist! Molt trist!

Però també succeeix perquè a molts ja els hi va bé com funciona el joc! És a dir... el sistema! Entren, es subscriure’n al canal, hi aguanten dos, tres minuts, fan el like, comptabilitza la visualització i el creador ja ha aconseguit el seu objectiu! És penós! Molt penós!

A més a més s’atreveixen a dir-te, sense cap mena d’empatia ni humilitat, que sí segueixes el seu mètode pas a pas segur, seguríssim, que el teu projecte o el teu negoci creixerà exponencialment seguint, només, els seus consells! Quina vergonya! Val la pena destacar que una persona humil i empàtica potser crearia cursos online però mai, dels mais, els vendria a quantitats desorbitades!

No oblideu que la majoria d’aquests creadors de contingut com que, d’una banda, compten amb unes comunitats brutals en nombre de subscriptors i, de l’altra, disposen de seguidors molt fidels que setmana a setmana segueixen tots, i cada un, dels seus vídeos i es creuen tot, absolutament tot, allò que els diuen s’atreveixen a vendre cursos online de més de 6.000€! Sí... sí... estem parlant de quantitats desorbitades! I per més «jeta», perquè això ja és tenir nassos, els cursos en qüestió no atorguen cap mena de títol oficial. Perquè si em dius que fas un màster en una universitat contrastada i el títol és homologat... endavant! Només faltaria! Ara, enganyar a la penya amb títols de cursos online de pa sucat amb oli és denunciable! No teniu vergonya! I vosaltres sabeu qui sou!    

No deixem que els arbres ens impedeixen veure el bosc!

Convé ressaltar que existeixen cursos online com els de Domestika, els de l’Oscar Feito, els de la Lucía Jiménez, o els de Vogue Shots que estan molt i molt i a més a més a preus raonables!

A més a més tant l’Oscar com la Lucía mai han dit que no a cap petició d’entrevista nostra. Tot i que això ara són figues d’un altre paner! Val la pena destacar-ho.       

Tornem el que dèiem abans! La situació actual ens ha fet cremar etapes vitals de la vida més de pressa que mai.

No sé sí d’aquí ens en sortirem o no. Ara bé, el que sí sé és que, d’una banda, sabem de qui ens podem fiar i, de l’altra, qui és l’oient que farem somriure!

És molt maco que hi hagi qui digui que el català està amenaçat però després pels seus productes opti per decantar-se pel castellà. Sí, sí, és molt lícit; només faltaria. Ara bé, que no ens pretenguin donar lliçons a tots aquells que utilitzem el català perquè és el nostre deure com a catalans que, habitualment, no som aquells qui cobrem subvencions per utilitzar-lo perquè el propi sistema ja es preocupa d’atorgar les subvencions, i les cadires dels programes amb més audiència, sempre als mateixos. Fa fàstic la veritat! Acostuma a passar que qui té per costum demanar les subvencions per la llengua és, aquell o aquella, qui les utilitza per aprofitar-se del sistema!

CONTROL: F/in MUSIC 1 uns segons a PP i passa a 2P.

Com us dèiem, d’una banda, la setmana vinent podreu escoltar el darrer capítol de la temporada que serà un programa especial de Nadal que portarà per nom Un Nadal amb tu i, de l’altra, dir-vos ara sí que tornarem el mes de febrer del nou any, 2021, amb una nova i tercera temporada del podcast totalment reformat.   

CONTROL: F/in MUSIC 1 uns segons a PP i passa a 2P.

A partir del pròxim mes de febrer L’art dels petits detalls es convertirà en un podcast sobre comunicació audiovisual. A més a més, gaudirem d’entrevistes i diferents espais per gaudir dels petits detalls amb un contingut de qualitat per aportar valor comunicatiu a la nostra audiència. Sempre, sempre i sempre ho farem amb un somriure, bon humor i savoir faire.

CONTROL: F/in MUSIC 1 uns segons a PP i fos  encadenat amb F/in MUSIC 2 uns segons a PP i passa a 2P.

Secció: «Novetats detallistes»

Avui volem donar-vos a conèixer les novetats que tindrem a «Els petits detalls podcasts» amb l’inici del nou any, 2021.

Us hem preparat un seguit de converses amb les noves copresentadores dels nous podcasts que estrenarem a...

Estigueu molt atents a les nostres xarxes socials perquè, d’una banda, hi hauran moltes sorpreses i, de l’altra, podreu saber més detalls dels nous projectes detallistes. Som-hi!  

CONTROL: F/in TALL a PP i RS.

CONTROL: F/in TALL a PP i RS.

CONTROL: F/in TALL a PP i RS.

CONTROL: F/in TALL a PP i RS. 

 CONTROL: F/in SINTONIA uns segons a PP i passa a 2P.

Tancament:

A la web del podcast: lartdelspetitsdetalls.blogspot.com hi trobareu tota la informació relativa al podcast i un grapat d’escrits i apartats per gaudir dels petits detalls de la vida.

També ens hi podreu escoltar, i tornar a escoltar, sempre que us vingui de gust.

Recordeu: l’artdelspetitsdetalls.blogspot.com.

CONTROL: F/in SINTONIA uns segons a PP i passa a 2P.

Si voleu estar al dia de totes les novetats de la nostra productora de podcasts, «Els petits detalls podcasts», visiteu: elspetitsdetallspodcasts.cat.

CONTROL: F/in SINTONIA uns segons a PP i passa a 2P.

Recordeu que per formar part de la nostra comunitat tan sols cal que entreu a la web de la nostra productora, elspetitsdetallspodcasts.cat, i cliqueu allà on diu «El Club detallista». Podreu participar a sortejos, infoproductes gratuïts, capítols exclusius i molt més. Fem de tot perquè els detalls els gaudiu del tot!

A L'art dels petits detalls compartim les petites coses, els instants, els nostres records, els indrets que ens han fet com som i l’empatia que ens recorda a tu; i només a tu.  

No oblideu que dijous vinent a les set del vespre gaudireu del darrer capítol de la segona temporada del podcast, detallistes.

Fins dijous en el capítol especial Un Nadal amb tu.  

Sigueu molt feliços! 

CONTROL: F/in SINTONIA uns segons a PP i F/out  fins a RS.  

Comentaris

  1. Brillant! M'encanten els títols de "Suïssa", "Punts suspensius" i "Los Comandantes". Molta sort! Us escoltaré a tots! Ja estem subscrits a la web.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars