Àlbum de discos per si mai et fan falta X: "La Gran Onada" dels Sopa de Cabra

Portada del desè disc d'estudi dels Sopa de Cabra. Foto: PromoArtsMusic. 


El nou treball del quintet gironí Sopa de Cabra, La Gran Onada (PromoArtsMusic, 2020), és un disc emocionalment potent, madur i sobretot, sincer, molt sincer. L'àlbum es va publicar el divendres 28 de febrer. És dels treballs del grup on, d'una banda, les lletres del Gerard Quintana ens conviden a reflexionar i a posicionar-nos en tot allò que ens identifica, que ens fa ser com som i, al mateix temps, ens recorda que per tal d'evolucionar necessitem implicar-nos en tot allò que sentim i, com deia, ens identifica i ens permet ser com som. Si em permeteu que esmenti un altre gran grup del nostre país, avui que publico un nou post de l'etiqueta «Àlbum de discos per si mai et fan falta» dedicat als Sopa, em recorda al concepte del Som (RGBSuports, 2018) el darrer treball dels Pets.   


1 - Fràgil (Gerard Quintana, Josep Thió)
2 - Farem que surti el sol (Gerard Quintana, Josep Thió)
3 - La llibertat (Gerard Quintana, Josep Thió)
4 - Em trenques el cor (Gerard Quintana, Josep Thió)
5 - La gran onada (Gerard Quintana, Josep Thió)
6 - Fronteres (Gerard Quintana, Josep Thió)
7 - Deien adéu (Gerard Quintana, Josep Thió)
8 - En blanc (Gerard Quintana, Josep Thió)
9 - Entendre l'amor (Gerard Quintana, Josep Thió)
10 - Tant se val (Gerard Quintana, Josep Thió)

De l'altra, les músiques del Josep Thió t'obren cap a una nova dimensió del grup, per excel·lència, més important de la música cantada en català de les comarques gironines i, per extensió, també del nostre país petit que des del campanar de Riudellots de la Selva es veu el campanar de Fornells de la Selva i, fins i tot, s'intueix la magnífica catedral de Girona. Les noves músiques de Thió recorden els Coldplay, els pedal-steel del Ryan Adams i un savoir faire del millor country. Segueixo pensant que l'anterior treball Cercles (RGBSuports, 2015) ja intuïa aquesta nova línia de la banda catalana en cançons com Eix de rotació.     

Abans d'acabar m'agradaria recordar la definició que realitzava el periodista Jordi Armadans sobre el nou treball dels Sopa de Cabra. Escrivia a Twitter que el nou treball de la banda gironina és: "un bon disc, pausat en la música, profund en les lletres i intens en el compromís personal i col·lectiu". 

Felicitats, Sopa de Cabra! 


Sopa de Cabra en concert a Empúries. Foto: Empordà.info

PD: Si voleu gaudir de La Gran Onada a les Ruïnes d'Empúries, un concert enregistrat per Televisió de Catalunya, podeu fer clic a la imatge posterior. 

Gaudiu de La Gran Onada











Comentaris

  1. Un àlbum brillant dels @SopadeCabra! Visca Catalunya! Tenim un país imparable! Com bé diuen els sopa arribarà la gran onada i des de Madrid, no la podran parar!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars