Dives: Helene Fischer

Helene Fischer en la gravació de Weihnachten. FONT: Google.

L'Helene Fischer és una cantant i artista d'entreteniment alemanya. Des del seu debut el 2005, ha guanyat nombrosos premis, incloent-hi vuit premis Echo, quatre premis Krone der Volksmusik i el premi Bambi. D'acord amb les certificacions discogràfiques, ha venut almenys 9.115.000 àlbums. El juny de 2014, el seu àlbum multiplatíFarbenspiel, del 2013, va esdevenir l'àlbum més descarregat legalment d'un artista alemany de tota la història.

Helene Fischer va néixer un 5 d'agost de l'any 1984 a la ciutat siberiana de Krasnoiarsk, Rússia (aleshores l'URSS) com a segona filla de Peter i Maria Fischer. El seu pare treballava com a mestre d'educació física i la seva mare com a enginyera en una universitat. Els seus avis paterns eren alemanys del Volga que havien estat deportats a Sibèria el 1941. El 1988, a l'edat de quatre anys, emigrà amb els seus pares i la seva germana gran, de sis anys, a Wöllstein, Alemanya.

Després de graduar-se a l'escola, Helene Fischer assistí durant tres anys a la Frankfurt Stage & Musical School, on va estudiar cant i interpretació. En aquesta època, Helene va actuar al Staatstheater de Darmstadt, com també a l'escenari del Volkstheater de Frankfurt. Des del maig de 2008, ha mantingut una relació amb Florian Silbereisen. L'octubre de 2011, el museu Madame Tussauds de Berlín n'acull la seva figura de cera.

Durant la seva etapa al Stage & Musical School, la seva mare va copiar secretament un CD de demostració amb sis de les cançons de Fischer i l'envià a diversos estudis de gravació per sondar-ne la reacció dels professionals.

El debut en escena de Fischer es va produir el 14 de maig de 2005, en un programa del canal de TV ARD. Fou un duet amb el cantant Florian Silbereisen. Més endavant esdevingueren parella. 

Ha guanyat tres premis Echo, dues vegades el premi Goldene Henne, i tres vegades el premi Krone der Volksmusik. Tots els seus àlbums i DVD han assolit múltiples discs d'or i doble de platí. Les seves cançons, amb els seus relats de preocupacions quotidianes i planys d'enyorança, són líricament properes al que s'anomenaria música country si bé musicalment força diferents.

El seu cercle de seguidors abasta més enllà d'Alemanya fins a bona part d'Àustria, Suïssa, Bèlgica, Holanda, Dinamarca, Suècia, Noruega, Anglaterra i Finlàndia.

Va publicar el seu primer àlbum en anglès, The English Ones, el 7 de juny de 2010. L'àlbum fou produït pel productor, compositor i arranjador alemany Jean Frankfurter, amb una carrera de 40 anys. Sobre el fet de cantar en anglès, Fischer en va comentar: “Sempre he somniat en cantar les meves cançons en una altra llengua. L'anglès és la llengua del country, la música que nosaltres anomenemSchlager. La llengua és una eina, però és important que allò que cantis surti del cor, i d'això tracta l'àlbum.”

El gener de 2013, va realitzar el seu debut com a actriu en un episodie de la sèrie alemanya de televisió Das Traumschiff. L'octubre del mateix any, va publicar el seu nou àlbum Farbenspiel a Alemanya, i va confirmar-ne una gira. En cinc dies, l'àlbum va assolir el disc de platí a Alemanya, Dinamarca i Àustria. Farbenspiel és l'àlbum més venut d'una artista alemanya en la primera setmana de publicació en els darrers deu anys.

Discografia:
  • Von hier bis unendlich (2006)
  • So nah wie du (2007)
  • Zaubermond (2008)
  • So wie ich bin (2009)
  • Für einen Tag (2011)
  • Farbenspiel (2013)
  • Weihnachten (2015)
L'Helene Fischer és una de les veus més fantàstiques d'Alemanya i del pop actual. En el seu darrer treball Weihnachten és capaç de posar la pell de gallina a tot el públic del Palau de Hofburg a Viena; on també va enregistrar el seu darrer dvd amb l'Orquestra Filharmònica de Viena  Weihnachten - Live aus der Hofburg Wien.  

Helene Fischer Little Drummer Boy (Live aus der Hofburg Wien). FONT: Youtube



Per saber-ne una mica més sobre l'Orquestra Filharmònica de Viena hauríeu de saber que

L'Orquestra Filharmònica de Viena, en alemany Wiener Philharmoniker, és una orquestra simfònica austríaca, considerada com una de les millors del món. La seva seu és el Musikverein. Els membres de l'orquestra són escollits de l'Orquestra de l'Òpera Estatal de Viena. Aquest procés és molt llarg, amb cada músic provant la seva capacitat per un mínim de tres anys tocant per a l'Òpera i el Ballet. Una vegada passat aquest temps poden fer la sol·licitud per a obtenir un lloc en la Wiener Philharmoniker


Comentaris

Entrades populars