BSO: Un grapat de cançons que sempre em faran falta IV: "Silencis" de Gavaldà&Thió

Videoclip oficial de Silencis. Font: Youtube



Silencis és una cançó fantàstica de principi a fi. Forma part de la pel·lícula Rock&Cat (Jordi Roigé, 2006). Parla per sí sola. Em diu tantes coses sense paraules. Sempre he admirat la facilitat del Lluís Gavaldà per escriure lletres de cançons. M'encanta perquè em porta els petits detalls de cada dia a l'equip de música del cotxe. 

És un honor ser català, i que a casa nostra s'escriguin cançons d'aquest nivell. Ho he dit moltes vegades, però trobo que és molt injust que la música catalana se la pugui titllar de segona divisió pel fet de ser en català...i després, demanem que ens posin les urnes per votar un referèndum sobre la independència de Catalunya, i hi ha qui, per desgràcia, no es creu la cultura feta i produïda en la nostra llengua. Que trist, la veritat. Diem que no hem de sumar música i política, però ho fem. És el mateix que li passa al FCB, és impossible separar-lo de la política. Fa pocs dies ho explicava l'ex-vicepresident econòmic de l'entitat, Ferran Soriano, en una entrevista que li varen fer al magazine matinal El Món a Rac 1, dirigit i presentat pel periodista Jordi Basté.

Tornant al tema que ens ocupa, hem de tenir en compte que darrera aquesta cançó trobem la lletra del Gavaldà i la música del gran Josep Thió. I aquest fet, estimats lectors, és, ha estat i serà garantia d'èxit.  



Entrades populars