Dives: Celine Dion

Céline Dion en directe. FONT: Google





Céline Marie Claudette Dion va néixer a (Charlemagne, Quebec, Canadà) un 30 de març de 1968. Tots nosaltres la coneixem amb el nom de Céline Dion. És una cantant canadenca i té una de les millors veus del panorama actual. 

Dion va emergir com una estrella adolescent en el món de parla francesa del Canadà, després que el seu mànager, i futur marit René Angelil, hipotequés casa seva per finançar el seu primer disc. 

L'any 90 va llançar un àlbum en anglès, Unison, que la va catapultar com una veritable artista pop totalment viable a Amèrica del Nord, i en altres àrees del món.

Céline primer va guanyar el reconeixement internacional a la dècada del 1980 en guanyar tant en el Festival Mundial de la Cançó Popular Yamaha del 1982, i també, el Festival de la Cançó d'Eurovisió de 1988, on va representar Suïssa i en va ser la guanyadora amb la cançó Ne Partez Pas Sans Moi

Després d'una sèrie de treballs interpretats totalment en francès a principis dels 80, va signar un contracte per CBS Records Canadà, l'any 1986. Durant la dècada del 1990, amb l'ajuda del seu marit, va aconseguir la fama arreu del món. Així doncs, va aconseguir fitxar amb Epic Records, i amb la publicació de diversos àlbums en anglès, juntament amb àlbums francesos addicionals, es va convertir en una de les artistes més reeixides de la història del pop per excel·lència. 

No obstant això, el 1999, en l'apogeu del seu èxit, Dion va anunciar que s'agafava un temps de descans amb la finalitat de formar una família, i poder passar més temps amb el seu marit, a qui li havien diagnosticat un càncer. 

Tres anys després, va decidir tornar, i en un tres i no res, va tornar a situar-se dalt de tot de la música pop del segle XXI. Ni més ni menys que tres anys, va signar un contracte multimilionari amb al Colosessum del Caesars Palace, Las Vegas (Nevada) per dur a terme cada dia el seu espectacle. Un espectacle que no tots els teatres eren capaços de poder produir. 

Els seus enregistraments són principalment en francès i en anglès, encara que ella també canta en xinès, castellà, italià, alemany, llatí, japonès i mandarí. Dion ha guanyat cinc Premis Grammy, incloent àlbum de l'any per Falling into You i enregistrament de l'any per My Heart Will Go On (BSO principal de la pel·lícula Titanic).  

És la segona dona que més discos ha venut als Estats Units durant l'era Nielsen SoundScan, amb els seus àlbums Falling Into You i Let's Talk About Love ambdós certificats Diamant als Estats Units, i és l'única artista que té dos singles que han venut més d'un milió de còpies al Regne Unit. 

Céline en directe. FONT: Google


Val la pena destacar que el seu àlbum D'eux, cantant íntegrament en francès, del 1995, té un rècord de vendes absolut de tots els àlbums cantants en francès del llarg del temps. El 2004, després de superar els 175 milions de còpies d'àlbums venuts a tot el món, va ser guardonada amb el premi Chopard Diamond, en els World Music Awards per haver esdevingut l'artista femenina de més vendes al llarg de tots els temps. La cantant segueix sent l'artista canadenca que ha venut més àlbums al llarg de la història de la música, i una dels artistes més venudes de tots els temps amb un rècord de vendes de més de 200 milions de còpies a tot el món.

L'agost de 2014, la intèrpret anunciava que es retiraria per un temps indeterminat per dedicar-se a cuidar el seu marit, que aleshores patia càncer. Fet que la va fer cancel·lar 18 concerts que tenia prèviament pactats a Las Vegas al mes d'agost, a més de anul·lar la seva gira a Àsia, programada per a la tardor del mateix any. 

Finalment, aquest 2016, la cantant ha sobreviscut la mort del seu marit, i ha editat un àlbum en francès Encore un soir.


 Presentant el nou treball a la cadena M6. FONT: Youtube









Comentaris

Entrades populars